EssensiE

Dutch Czech
A+ A A-

Stop de Wietpas


Op 9 december gaf de PvdA Venlo het startschot voor de campagne ‘Stop de Wietpas’. Inmiddels hebben ook de PvdA in Tilburg en Eindhoven deze handtekeningenactie overgenomen. In een persbericht stelt de PvdA Venlo dat de petitie de landelijke politiek op andere gedachten moet brengen.

‘De PvdA vreest dat er door de invoering van de wietpas een enorme markt ontstaat voor illegale drugshandel, omdat dan alleen Nederlanders nog welkom zijn in de gedoogde coffeeshops. Ruim 60 procent van de 90.000 regelmatige softdrugconsumenten is echter afkomstig uit het buitenland. Door deze bezoekers resoluut de toegang te weigeren verdwijnt de vraag naar softdrugs niet. Criminelen zullen in het gat in de markt springen. De voltallige gemeenteraad van Venlo heeft daarom, op initiatief van de PvdA-fractie, onlangs een motie aangenomen om de invoering van de wietpas te voorkomen. De PvdA wil nu ook inwoners een stem geven en roept daarom iedereen op om het signaal van de gemeenteraad kracht bij te zetten door de petitie te ondertekenen. Alleen op die manier denkt de partij de invoering nog te kunnen voorkomen.’

De actie duurt nog tot 20 februari 2012: de internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid. Hierna zal de petitie in Den Haag worden aangeboden aan Tweede Kamerleden.

KLIK HIER OM DE PETITIE TE TEKENEN!

All rights reserved. Lano marketing