LifestyleTechnologie

Twitter stopt met de blauwe vinkjes

Op 21 april 2023 heeft Twitter aangekondigd dat het bedrijf van plan is om de blauwe vinkjes die worden gebruikt om geverifieerde accounts aan te duiden, te verwijderen. Dit nieuws heeft voor veel opschudding gezorgd in de online gemeenschap en heeft veel vragen opgeroepen over hoe dit van invloed zal zijn op de manier waarop we Twitter gebruiken.

De blauwe vinkjes op Twitter zijn bedoeld om aan te geven dat een account is geverifieerd en dat de persoon of het bedrijf achter het account authentiek is. Dit is vooral belangrijk voor publieke figuren en merken, aangezien het hebben van een geverifieerd account kan helpen om hun geloofwaardigheid te vergroten en te beschermen tegen nepaccounts die hun identiteit kunnen aannemen.

Volgens Twitter is de reden voor het verwijderen van de blauwe vinkjes dat het bedrijf van mening is dat ze niet langer noodzakelijk zijn. Twitter stelt dat er nu voldoende andere manieren zijn om de identiteit van een gebruiker te verifiëren, zoals door middel van tweestapsverificatie en andere veiligheidsmaatregelen.

Het besluit om de blauwe vinkjes te verwijderen heeft echter ook voor veel kritiek gezorgd. Sommige mensen maken zich zorgen dat het verwijderen van de blauwe vinkjes het moeilijker zal maken om nepaccounts en spam te onderscheiden van legitieme accounts. Anderen zijn van mening dat het verwijderen van de blauwe vinkjes een slechte zaak is voor de transparantie en de geloofwaardigheid van Twitter.

Het is ook nog niet duidelijk hoe Twitter de verificatie van accounts in de toekomst zal regelen zonder het gebruik van de blauwe vinkjes. Sommige mensen suggereren dat het bedrijf andere methoden zal moeten vinden om de authenticiteit van accounts te verifiëren, zoals het bevestigen van persoonlijke informatie of het koppelen van accounts aan andere sociale media platforms.

Het is belangrijk op te merken dat Twitter nog geen officiële datum heeft aangekondigd voor het verwijderen van de blauwe vinkjes. Het is mogelijk dat het bedrijf verdere aankondigingen zal doen over hoe het de verificatie van accounts zal blijven ondersteunen, ook zonder het gebruik van de blauwe vinkjes.

Al met al zal het interessant zijn om te zien hoe dit besluit van Twitter de manier waarop we het platform gebruiken zal beïnvloeden. Of het nu positief of negatief uitpakt, het is duidelijk dat Twitter zich blijft ontwikkelen en zich aanpast aan de veranderende behoeften van de online gemeenschap.

Related posts
LifestyleTechnologie

Montana eerste staat die Tiktok wilt verbieden

Technologie

Kassen kleuren roze. Hoe kan dit?

LifestylePolitiek

Schiphol laat privévliegtuigen niet langer landen

LifestylePolitiek

De wereldwijde politieke ontwikkelingen

Sign up for our Newsletter and
stay informed